Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конгресът на БСП подкрепи Елена Йончева, до дни тя ще оповести информация за корупция в МС

| обновено на 26.01.19 в 12:34
Елена Йончева пред делегатите на конгреса на БСП на 26 ануари.
Снимка: БТА

С пълно единодушие делегатите на конгреса на БСП приеха декларация в подкрепа на депутата Елена Йончева, която е без депутатски имунитет заради обвинение в "пране на пари" от  фалиралата Корпоративна търговска банка.

"Българската социалистическа партия заявява категоричната си подкрепа за Елена Йончева. Категорично протестира срещу опита за съдебна репресия срещу един доказан с честността и професионализма си журналист и общественик", заяви делегатът на конгреса на БСП Светлана Шаренкова.

В следващите дни Йончева ще оповести информация за корупция в Министерския съвет, стана ясно на форума. Пред делегатите тя заяви, че България се управлява от най-антиевропейската организация:

"Проблемът в България е огромният грабеж. Според последни данни на "Евростат", ОЛАФ, Европейската комисия, според техни доклади и анализи, 11 млрд. евро на година е грабежът в България. 11 милиарда, които можеха да бъдат инвестирани в икономиката, за създаване на по-високи заплати и по-високи пенсии. В България вече има пълзящ авторитаризъм".

На конгреса беше разгледан отчет за дейността на евродепутатите социалисти и предизборната платформа за предстоящите евроизбори .


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна