Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват дежурствата на физическата охрана в Спешна помощ - Горна Оряховица

Снимка: БГНЕС

От тази вечер в Центъра за Спешна помощ в Горна Оряховица започват дежурствата на физическата охрана, която ще помага на медиците при заплахи и нападения над тях. Охраната беше договорена на среща между здравния министър Кирил Ананиев и представители на спешните медици. Очаква се да започне оттеглянето на масовите оставки, депозирани от медиците в знак на протест срещу увеличаващата се агресия.

Горнооряховският филиал на Спешна помощ е първият в страната, където от 18 до 6 часа ще има жива охрана от частна фирма. Първото дежурство е тази нощ, посочи началникът на филиала д-р Виолета Пашова:

"Физическата охрана в тъмната част на денонощието ще помага, когато има тук цели тълпи от граждани, които искат всички вкупом да присъстват на прегледа. Да ги респектира с присъствие, да защитава някой от нас от посегателства".

До 15 февруари предстои линейките да бъдат оборудвани с паник бутони. Полицията ще направи пункт с по-продължително присъствие и наблюдение в района на Спешна помощ в Горна Оряховица.

Тепърва предстои да се разбере дали и колко от 28-те медици, подали оставките си, ще ги оттеглят.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени