Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети заподозрян по случая „Скрипал“ останал на Острова

Сергей Скрипал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трети заподозрян за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия се отказал в последния момент да напусне Великобритания и останал в страната, твърди британският в. „Телеграф“.

Според запознати източници на изданието руснакът на име Сергей Федотов пристигнал на Острова същия ден, в който и заподозрените от британските власти за инцидента Александър Петров и Руслан Боширов. Службите смятат, че „Федотов“ е псевдоним и че мъжът е сътрудник на руското разузнаване. Той трябвало да се върне в Москва със същия полет, с който и другите двама заподозрени, но отменил пътуването.

„Не е ясно защо се е отказал. Може още да се намира на наша територия“, заяви източник на вестника.

Сергей и Юлия Скрипал бяха отровени в Солсбъри на 4 март 2018 г., като Лондон обвинява за инцидента руското военно разузнаване. Москва отхвърля тези твърдения. След седмици в болница за двамата пострадали бе съобщено, че са изписани и прехвърлени на секретно място. Единствено Юлия Скрипал даде интервю за Ройтерс, в което заяви, че не иска да се връща в родината си и не иска помощ от руските дипломати в Лондон. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени