Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Lego: Филмът 2“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

"Студено отмъщение" на Лиъм Нийсън спечели над $10 млн. за премиерния си уикенд.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Анимацията „Lego: Филмът 2“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка през изминалия уикенд с приход от 34, 4 милиона долара – далеч под очакванията, предаде БТА.

Второ място в бокс-офиса с 19 милиона долара заема филмът „Какво искат мъжете“ с Тараджи П. Хенсън в главната роля. Продукцията представлява своеобразен „женски“ римейк на филма „Какво искат жените“ от 2000 г. с Мел Гибсън.

Расисткият скандал около британския актьор Лиъм Нийсън не попречи на новия му филм „Студено отмъщение“ да заеме трето място в класацията с приходи от 10,8 милиона долара за премиерния си уикенд.

Вълна от обвинения в расизъм заля Лиъм Нийсън миналата седмица, след като той призна, че се готвел да убие невинен чернокож мъж. Нийсън (66 г.) разказа как преди години в продължение на седмица обикалял улиците въоръжен с надежда да излее гнева си върху случаен минувач, след като негова близка била изнасилена от чернокож мъж.

В интервю за в. „Индипендънт“ холивудската звезда призна, че бил много засрамен от действията си, но въпреки това думите му бяха посрещнати с гняв в социалните мрежи.

Защитници на актьора обаче подчертаха, че в действията му не е имало никакъв расистки мотив, а той е бил ръководен единствено от гнева си.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна