Eмисия новини
от 17.00 часа

Община Перник въвежда улеснения за плащане на данъци

Сградата на Община Перник

От днес до 30 април перничани ще плащат данъците към Община Перник с 5 % отстъпка. За улеснение на населението касата в сградата на Общината ще бъде с удължено работно време - от 7.30 до 18.30 часа. Допълнително ще бъде отворена каса в квартал „Църква” в периода от 1 март до 30 април. Налози ще могат да се плащат и в кметството в квартал „Изток”. Другите начини за плащане са чрез Български пощи, "Изипей", по банков път, както и чрез Интернет страницата на Община Перник и виртуален пост.

Размерът на данъка за недвижими имоти и такса смет е същият както и миналата година. Промяна има само за село Рударци, което е включено в списъка на курортните селища и съгласно последните изменения на Закона за местни данъци и такси, данъчно задължените лица ще заплащат 5 промила върху данъчната оценка за имотите, които не са основно жилище или не са регистрирани по Закона за туризма.

Другата промяна касае новите данъци за МПС до 3,5 тона. Община Перник е заложила минимално допустимите от закона ставки за автомобилите в диапазон от 55 до 110 киловата. В този диапазон са над 90 % от автомобилите, регистрирани на територията на общината.Още от

Храмът на Ванга в Рупите на 25 години

публикувано на 14.10.19 в 16:19