Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Цветанов: В предстоящата европейската кампания трябва да покажем "Европа в нашия дом"

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

На силните връзки на ГЕРБ с европейските институции, икономическия напредък, включително 36 процента ръст на брутния вътрешен продукт от 2014 година, и инициативите на управляващите наблегна депутатът Цветан Цветанов на срещи с партийните структури в Шумен и Велико Търново.

Едно от най-важните неща в предстоящата европейската кампания е да покажем Европа в нашия дом. Това каза пред журналисти в Шумен Цветанов:
„Защото през всички години и през цялото това време, в което ГЕРБ  е управлявало, винаги сме имали връзката с Европейската комисия и Европейския съюз. Това са управленията, в които никога не са спирани европейски средстваю“.

По-рано днес с темата „Образование“ във Велико Търново беше даден старт на инициативата „Европа в нашия дом“.
„Това е програмата, която се изпълнява изключително прецизно – както с увеличаване доходите на българските учители, така и с увеличаване разходите, свързани с образователната инфраструктура“, уточни Цветанов.

Над 700 млн. лева ще бъдат отпуснати за 500 училища и детски градини през тази учебна година. Според Цветан Цветанов, тази политика е свързана и с по-добрата интеграция на ромите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна