Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пето място за Воложанина в Москва

Татяна Воложанина
Снимка: БФХГ

Татяна Воложанина се класира на пето място в многобоя при жените на турнира по художествена гимнастика за купа „Алина Кабаева“, съпътстващ надпреварата за Гран при в Москва. Българката дебютира на такъв голям форум в категория жени. Тя изигра много силно съчетание на обръч и получи оценка от 18.600 точки. На топка е със 17.500, на лента 16.000 и с 14.000 точки за трудното си съчетание на бухалки, където допусна груби грешки. Така със сбор от 66.100 точки Воложанина се нареди на пета позиция в официалното класиране, където място намериха по една гимнастичка от държава.

Шампионка в многобоя стана рускинята Марина Лобанова със сбор от 74.400 точки, а втора и трета са съответно японката Чизаки Аива с 69.900 и Юлия Евчик от Беларус с 66.450 точки. В този турнир има само многобой.

Състезанието продължава с финалите при ансамблите с пет топки, а от 12.40 са първите два финала за Гран При при жените(обръч и топка), където ще участва Невяна Владинова, която ще играе на всичките четири финала по-късно днес.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна