Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венецуелската държавна петролна компания отрече "Газпромбанк" да е замразила нейни сметки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Венецуелската държавна петролна компания опроверга съобщенията, че руската "Газпромбанк" е замразила нейни сметки. В "Туитър" от компанията определиха информацията като "фалшива новина, която цели да обърка венецуелския народ".

В изявлението на "Петролеос де Венесуела" се твърди, че атаката срещу нея "е режисирана от лица, близки до десните сили, и американски медии".

Засега от "Газпромбанк" не са коментирали твърдението на Ройтерс за запора на парите на венецуелската петролна компания, но преди дни потвърдиха, че тя наистина има сметки от години в руската банка и заявиха, че скоро не са откривани нови такива.

В края на януари, малко след като подкрепиха опозиционния лидер Хуан Гуайдо, от Съединените щати разшириха санкциите си върху петролната компания и запорираха нейни активи за 7 млрд. долара.

Преди повече от седмица опозиционният депутат Карлос Папарони обяви отново в "Туитър", че са спрени капитали на петролната компания, които са преминали и през България, за да бъдат внесени в "Газпромбанк". У нас тече разследване по случая.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна