Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дибала титуляр срещу Атлетико, Гуардиола сигурен в успеха в Гелзенкирхен

Кристиано Роналдо и Пауло Дибала ще бъдат голямата заплаха за Атлетико довечера.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обяви след тренировката днес, че Пабло Дибала ще бъде титуляр тази вечер срещу Атлетико (Мадрид) в Шампионската лига, докато Сами Кедира отпада от сметките му. Двубоят в Мадрид е от 22:00 часа българско време.

Причината за излизането на Кедира от строя е проблем със сърцето, но специалистът не пожела да влезе в детайли. Той добави, че германският полузащитник е останал в последния момент в Италия, където ще му бъдат направени медицински прегледи. Също така официалната диагноза ще бъде обявена от клуба на страницатга в интернет, добави Алегри.

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола демонстрира голямо самочувствие и заяви, че неговият отбор е фаворит в днешния осминафинален мач в Шампионската лига срещу Шалке в Гелзенкирхен, но чаква домакините да им вгорчат живота.

 Сити в момента е на върха във висшата лига на Англия по голова разлика. Домакините от Шалке'04, миналата година вицешампиони, в момента са на 14-а позиция в класирането.

Гуардиола е наясно със спецификите на германския футбол след трите години в Байерн.

"Аз мисля, че класата е на наша страна. Шалке винаги се бори до последно, но нашите очаквания са да спечелим. Разбира се, всеки отбор се бори до последно в Шампионската лига и ние трябва да го имаме предвид. Понякога в един мач е трудно да наложиш класата си, но в два мача най-логичното е да имаш предостатъчно време, за да го докажеш и да продължиш", каза Гуардиола.

Нападателят Габриел Жезус и защитникът Джон Стоунс пропускат мача в Гелзенкирхен заради контузии.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна