Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал в Банско показва 10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения

Снимка: banskofilmfest.com

10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения ще бъдат представени на зимната кинопанорама в Банско, която започва тази вечер. Събитието съвпада и със кръговете от световната купа по ски, които стартират утре. Така любителите на зимните спортове и на  световното кино ще могат да  съчетаят  планината с киносалона, сподели директорът на международния фестивал за планинарско кино Натали Петрова:

"Паралелно събитие точно по време на Световната купа. „Сноу синема“ е част от културния календар на планинарската столица на Балканите. Ски, сноуборд олимпийски спускания, фриирайд (freeride) - 10 филма от 8 държави. Всичките филми са премиерни за България. Входът е свободен в прекрасното кино в Посетителския център на 21 - 23 февруари от 19 часа".

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов предупреди в интервю за БНР, че специално формираните пакети за предстоящата Световна купа по ски алпийски дисциплини в Банско следва да осигурят на закупилите ги, освен хотелското настаняване и съпътстващите го услуги, също и съответния достъп до състезанието. Отговорността е на този, на когото потребителят е платил.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна