Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разчистват нерегламентирани сметища в община Кюстендил

Нерегламентирано сметище в община Кюстендил
Снимка: Кирил Фалин

Започва почистването на нерегламентирани сметища в 70-те села на община Кюстендил, съобщават от администрацията. Това ще се извърши по график, най-късно до 10 март, с техника, осигурявана от общинското предприятие „Чистота“.

Екипите на общинското предприятие „Чистота“ са пренатоварени. Те почистват по най-малко три пъти седмично в ромския квартал „Изток“, където непрекъснато се появяват нови купища боклуци. Почистват терени за нов строеж в един от кварталите, но ще заделят и техника за селата.

В едно от най-големите села - Соволево, ще бъдат премахнати поне три нерегламентирани сметища, каза кметът Пламен Илиев.

„Всяка пролет си правим почистване на нерегламентираните сметища. Минаваме с фадром“, чистим за един ден. Хората трудно се учат да спазват някои норми на поведение. Имам три големи контейнери, постоянно ги сменявам след напълване. Контейнерът е празен, той е свикнал долу до него да слага. Ако не е в контейнера, качва го на колата, изкара го извън селото и го хвърли. Трудно се възпитава човек“, споделя кметът.

Същевременно от тази седмица започна и измиването на улиците в областния град. Това се прави всяка година за най-големия празник – „Кюстендилска пролет“ на 21 март.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна