Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализира се обстановката в страната след рязкото застудяване

| обновено на 23.02.19 в 19:42
На пътя Мъглиж-Гурково силният вятър преобърна ремарке на товарен камион.
Снимка: БГНЕС

Нормализира се обстановката в страната след рязкото застудяване тази нощ, след като за днес бе обявен жълт код за силен вятър или снеговалежи за цялата страна. 

На пътя Мъглиж-Гурково силният вятър преобърна ремарке на товарен камион. При инцидента няма пострадали. Ремаркето било празно, но вятърът е бил на пориви от близо 100 км в час., което е било причината да излезе извън пътното платно.

Възстановено е електрозахранването в община Априлци и в част от населените места в общините Троян, Тетевен и Луковит, които останаха часове наред без ток заради аварии.

Няма пострадали при инцидента на магистрала „Хемус“, в района на Правец, където се запали малък автобус. Шофьорът и пътниците бяха своевременно изведени, а огънят - загасен от екип пожарникари.  Движението в района беше спряно за кратко.

Над 500 снегопочистващи машини са поддържали републиканската пътна мрежа след падналия сняг, съобщи дежурният в Пътната агенция Николай Георгиев. Към момента няма затворени пътища.

„Спрели са валежите в цялата страна, единствено ограничения за движение остават само през проходите Печинско и Превала в Смолянска област“, съобщи Николай Георгиев от Агенция "Пътна инфраструктура". Та има забрана за движение за превозни средства над 12 тона, както и на ремаркета и полуремаркета.

Магистралите са проходими, както и първокласните пътища.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени