Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъщерята на говорителя на Кремъл е стажантка в Европарламента

| обновено на 26.02.19 в 13:36
Елизавета Пескова
Снимка: „Инстаграм“

Дъщерята на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков Елизавета Пескова действително е стажантка при евродепутата от групата „Европа на свободата и пряката демокрация“ Емрик Шопрад. Това потвърди пред „Хоризонт“ самият евродепутат.

Французинът Шопрад, който е заместник-председател на евроскептичната група, уточни, че Пескова (21 г.) е при него в качеството си на студентка по право във Франция, изучаваща европейските институции и подчерта, че тя няма достъп до класифицирана информация. Той добави, че тя работи върху досие за президентските избори в Сенегал и никога върху теми за Русия.

Шопрад уточни, че самият той е член на групата „ЕС-Русия“, но, по думите му, заседанията се водят при закрити врата и Пескова не присъства на тях. Евродепутатът каза още, че Европейският парламент, а не той е подписвал договора с Елизавета Пескова. За пръв път тя е била назначена през ноември миналата година, после договорът ѝ е бил подновен за още три месеца и ангажиментите ѝ ще приключат с изтичането на неговия мандат през май.

Самият Дмитрий Песков нарече стажа на дъщеря си обичайна студентска практика. „Друго не бих искал да коментирам, това засяга моята дъщеря, не касае моите служебни задължения и моята работа“, каза днес говорителят на Кремъл.

Шопрад назова нападките на свои колеги срещу себе си „русофобски“. И настоя, че Елизавета Песков има напълно законно право на стаж като студентка във Франция. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна