Eмисия новини
от 08.00 часа

Йорданка Фандъкова награди Евгения Раданова с приз от кристал и злато

Кметът на София Йорданка Фандъкова награди със специалевн приз легандата ни в шорттрека Евгения Раданова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова връчи на една от най-обичаните български спортистки – Евгения Раданова, приз изработен от чешки кристал с 24 каратово златно покритие.

Носителката на три медала от Олимпийски игри беше отличена заради цялостната й подкрепа на София като европейска столица на спорта, както и за огромния й принос в организацията на световното първенство по шорттрек за мъже и жени, което ще се проведе от 8 до 10 март  в „Арена Армеец“.

„Успехите на нашия град се дължат на хора като Жени и най-важното е, че хора като нея привличат младите хора да спортуват, каквато е и целта на „София- европейска столица на спорта“, заяви столичният кмет.

Над 180 състезатели са подали заявка за участие в шампионата на планетата. Тренировките започват от 4 до 7 март, а ден по-късно ще бъдат и първите стартове на състезанието. България ще се участва с шестима състезатели.

„Очаквам едно достойно представяне. Много голяма част от тях са много млади. За мен влизането в четвъртфиналите и като класиране между 16-20 място би било сериозен успех“, прогнозира единствената българка участвала както на Летни, така и на Зимни олимпийски игри.


Още от