Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младо семейство дарява парите от сватбата си на студент от МУ-Пловдив

Стипендия от 1000 лева ще даде на студент от Медицинския университет в Пловдив младо семейство, което набрало средствата на своята сватба. Така Лилия и Елизар Цветкови вярват, че могат да помогнат за бъдещето не само на един млад човек, а и на България.

Идеята да се заменят букети за сватба със средства за определена кауза не е нова у нас. Тя хрумва на отличничката от Лесотехническия университет Лилия и веднага е приета от партньора й, който е носител на Златен Хипократ от Медицинския университет в Пловдив. Гостите приемат възторжено каузата на новото семейство да поощри студент или някой млад човек, който се занимава с наука.

Критериите вече са готови и двойката вече отваря процедурата за кандидатстване. Желаещите трябва да изпратят на електронната поща на Елизар Цветков автобиография, уверение от Медицинския университет за заверен летен семестър, сканирана студентска книжка и документи за различни постижения.

Семейството ще се срещне лично с най-изявените, за да избере идеалния кандидат. А той, по думите на д-р Цветков, трябва да е човек, който е отдаден на това, с което се занимава и да личи, че ще продължи да се развива. Крайният срок е 19 май. А стипендията ще бъде ежегодна, казва младото семейство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна