Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи и полицаи спасиха три деца край Карлово

| обновено на 11.03.19 в 14:45

Двама младежи спасиха от удавяне петокласничка, завлечена от мътни води край водопад Сучурум над Карлово. "Действията им са били животоспасяващи", съобщи за Радио Пловдив кметът на града Емил Кабаиванов. 

Полицаи са изнесли на гръб и други две деца на 11 години, които заедно с момиченцето се разхождали по опасна пътека в Балкана. 

Най-вероятната причина да се стигне до инцидента е опит на момичето да си направи селфи, съобщи старши комисар Атанас Илков, директор на ОДП - Пловдив. "Мястото е много опасно, а ние често получаваме сигнали, че деца са отишли там и си правят селфита", каза още Илков.

Емил Кабаиванов разказа пред Радио Пловдив, че трите деца са тръгнали по пътеката към водопада в неделя около обед и километър след като подминават водната каскада придошли води на Стара река завличат едно от тях.

Емил Кабаиванов добави, че детето е паднало от много голяма височина, около 9 метра, във водопада Сучурум. "За щастие там се се оказват двама младежи от Карлово, които се хвърлят, вадят момичето, оказват му първа помощ, идва линейката и осъществява по-нататъшна реанимация. Случаят е бил с реална опасност за живота на момичето.

След първите спасителни действия и последвалата помощ от медицински екип, спасители и полицаи детето е в стабилно състояние в момента, а другите две се възстановяват от преживения стрес. С тях е разговарял психолог", разказа още карловският кмет. 

Общината ще награди младежите, спасили петокласничката, както и полицаите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна