Eмисия новини
от 08.00 часа

Мариана Василева: Яна Батиршина е посланик на СП по гимнастика в Баку

Мариана Василева
Снимка: Личен архив

Яна Батиршина беше одобрена от Международната федерация по художествена гимнастика и  ще бъде посланик на световното първенство, което ще се проведе от 16 до 22 септември в азербайджанската столица Баку, съобщи специално за БНР Мариана Василева – главен треньор на националния отбор на Азербайджан по художествена гимнастика.

„Яна беше една много интересна гимнастичка. Тя е медалист от олимпийските игри в Атланта. Не малък фактор при избора изигра и факта, че нейния съпруг е азербайджанец - Тимур Вайнщайн, който сега е генерален продуцент на НТВ. Тя е звезда в художествената гимнастика, разясни Василева.

Яна Батиршина е четирикратна световна шампионка (злато в отборното и във финала с топка на първенството във Виена през 1995 година, шампионка в отборното и във финала с въже на шампионата в Берлин през 1997 година). Като посланик на първенството носителката на сребърен медал от олимпийските игри в Атланта през 1996 година ще има за задача да рекламира художествената гимнастика по света.

След като приключва състезателната си кариера, Батиршина започва работа в телевизията. От 2000 година е водеща на програми по различни руски телевизионни канали. Ръководи някога популярната младежка програма „До 16-годишна възраст” на Канал 1. През 2001 година се мести в канала „Капитал”, за да поддържа спортни новини за следващите две години. Там е забелязана от от телевизионния канал "Спорт" и я привличат да работи за тя, където остава да работи до 2012 година.

През 2002 година участва в телевизионната игра "Форт Боярд", а две години по-късно бившата спортистка е водеща на музикалното шоу "Народен художник".

В периода от 2013 до 2016 води шоуто „Един срещу всички” на детския телевизионен канал „Карусел”. През 2014 по време на Зимните олимпийски игри във Ванкувър, Батиршина се появява в Олимпийския канал на телевизионния канал Sport Plus.

Изпълнение на Яна Батиршина можете да видите във видеото.Още от