Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пробив в преговорите между ЕС и Великобритания за Брекзит, според български евродепутати

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма пробив в преговорите между ЕС и Великобритания за Брекзит след снощната извънредна среща между британския премиер Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Това коментират български евродепутати в Страсбург, според които едва ли може да очакваме изненади от гласуването на сделката за развода в британския парламент тази вечер.

Отлагане на Брекзит ще има негативни последици, коментира в кулоарите на Европейския парламент в Страсбург българският евродепутат от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючук:

"За съжаление ситуацията към настоящия момент е необратима. Великобритания няма как да остане в ЕС. Въпросът е да се намери правилният начин за изход".

Лондон спасява резултата в последния момент, което е част от стратегията на Тереза Мей, смята Ангел Джамбазки от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти. При отхвърляне на сделката тази вечер в Камарата на общините Брекзит ще се превърне в тотален хаос, коментира той и добави:

"От една страна тя се опитва да заплаши торите във Великобритания с това, че няма да има Брекзит. От друга страна се опитва да заплаши Европейската комисия и Съюза, че Брекзит ще бъде хаотичен и без сделка. Но ще видим довечера дали тази игра на нерви ще завърши в нейна полза".

Няма нови неща в споразумението за Брекзит след снощната извънредна среща на британския премиер Тереза Мей и председателя на Европейската комисия. Това е мнението на Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП:

"Много ясно президентът Юнкер каза, че не отваряме споразумението. То няма как да бъде отворено, защото за да бъде предоговорено, трябва да има съгласието на всички страни членки, на нов Съвет. Това не се е случило", каза Андрей Ковачев.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна