Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама сънародници са откарани по спешност в болница в Абърдийн

Трима български граждани са загинали при тежка катастрофа в Шотландия

3
Снимка: NEWSLINE

Трима български граждани са загинали при тежка катастрофа в Шотландия, потвърдиха за "Хоризонт" от Министерството на външните работи.

Самоличността на загиналите е установена. Българското посолство в Лондон е в контакт с местните власти по случая и съдейства на близките на починалите. 

Според информация на Скай нюз загиналите са двама мъже и жена.

Сред ранените също има двама българи, които са настанени по спешност в Кралската болница в Абърдийн, съобщиха за БНР от външното ведомство.

Пътният инцидент е станал във вторник на път А90 между Амърдийн и Дънди след сблъсък между два автомобила и автобус. На място минути след инцидента пристигат 5 линейки от Спешната помощ на Шотландия, съобщава Би Би Си.

Арестуван е 34-годишният шофьор на единия от автомобилите и срещу него е повдигнато обвинение, посочват от полицията. Очаква се днес той да даде показания пред разследващите органи в Абърдийн. Според британските медии именно той е шофирал автомобила, в който са пътували загиналите сънародници. От външното министерство обаче не потвърждават тази информация.

Няма ранени сред пътниците, пътували в автобуса на шотландска автобусна компания. Те са превозени с алтернативен транспорт до автогарата в Абърдийн.

Двама от ранените, пътували  във вторния автомобил, също са настанени в болница без опасност за живота.

От полицията призовават свидетели на тежкия инцидент да съдействат на разследването.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна