Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стрелча не се притеснява за поста си, не бил пристъпвал закона

| обновено на 15.03.19 в 16:34
Сградата на Общината в Стрелча.
Снимка: Уикипедия


Кметът на Стрелча Стойно Чачов заяви, че не е пристъпвал закона и не се притеснява за кметския си пост.

На специална пресконференция Чачов, който е единственият кмет в страната, излъчен от партия АБВ, определи полицейската акция на 12 март в общината като "бразилски сериал".

Чачов, към когото все още няма повдигнато обвинение, коментира:

“Около 9 часа и 40 мин. в сградата на Общинска администрация – Стрелча, буквално нахлуха над 20 въоръжени полицаи от Икономическа полиция с пистолети и белезници. За да бъда така по-искрен и директен, ще кажа какво се случи около Общината. Една полицейска кола или кола на Икономическа полиция запречи моята служебна кола. Още 3 автомобила, които спряха, полицейски, отпред, пред паркинга на Общината и една, която блокира и задния вход“.

“Всички тези въоръжени полицаи стояха до всяка една стая на моята общинска администрация и не пускаха никого да излезе“.

“Около 5 служители на икономическа полиция влязоха при мен и казаха -  “г-н кмете, дошли сме по сигнал на ваш бивш служител, защото, според него, той е уволнен неправомерно и издирваме едни 17 молби за напускане““.

“Наистина ли затова е цялата тази акция, заради едни недоволен, имаше такава мащабна акция на икономическа полиция“, коментира кметът Чачов.

Лидерът на АБВ Румен Петков, който също присъства на пресконференцията, поиска оставката на областния директор на пазарджишката полиция Йордан Рогачев.

Стойно Чачов казва, че е получил съпротива при встъпването си в длъжност като кмет и е помолил колегите, които искат да напуснат тогава, да го направят. Част от хората са написали молби за напускане, но впоследствие са се отказали, а Чачов не знае къде са молбите сега.

Прокуратурата разполага само със свидетелски показания. Румен Петков допълни, че още през 2009 година Цветан Цветанов също е поискал предварително написани молби от подчинените си тогава полицаи, но тогава прокуратурата е действала с двоен аршин.

От АБВ ще издигнат кандидатурата на Стойно Чачов за втори мандат кмет.

Целия репотраж може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна