Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти в чуждестранния печат

Водеща тема за западните издания днес е развитието на ситуацията около Брекзит.

Председателят на Камарата на общините на британския парламент Джон Бъркоу е предизвикал сериозна конституционна криза с решението си да блокира трето гласуване на сделката за Брекзит, пише вестник "Дейли телеграф".

Обвинения към Бъркоу за "осуетяване на трето гласуване на сделката на премиера Тереза Мей" отправя и "Таймс". Бъркоу нанесе сериозен тактически удар на Тереза Мей, категоричен е и френският вестник "Фигаро".

Решението на Бъркоу донесе "още повече несигурност в един процес, считан и без това за хаотичен", смята "Вашингтон пост". А според "Ню Йорк таймс" то е "поредното сътресение за Великобритания по стръмния път към Брекзит - пътуване, което все още е непредсказуемо и то броени дни преди планираната дата за излизане от ЕС".

Изданията в съседна Сърбия предричат блокади на пътища и институции като следващите възможни стъпки на протестиращите в страната.

Вестник "Данас" информира, че сръбският президент Александър Вучич е поискал да бъдат освободени всички арестувани по време на демонстрациите на опозицията. Няма да бъдат помилвани само онези, които са носили моторен трион и са нападнали полицаи, допълва изданието. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени