Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоахим Льов: Изправени сме пред ново предизвикателство

Льов по време на пресконференцията във Волфсбург.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подмладеният национален отбор на Германия по футбол среща Сърбия в контролна среща в сряда във Волфсбург, след което ще гостува на Холандия в Амстердам в първата среща от квалификациите за Евро 2020.

Селекционерът Йоахим Льов изненадващо извади от групата световните шампиони от 2014 година Матс Хумелс, Жером Боатенг и Томас Мюлер, опитвайки да даде ново лице на отбора, който се провали безславно още в групите на Мондиал 2018, а след това шокиращо изпадна от Лига А на турнира Лига на нациите.

"Сега сме изправени пред ново време, ново предизвикателство. Аз трябва да покажа на отбора, да им дам усещането, че им вярвам напълно, - заяви Йоахим Льов на пресконференция днес. - Трябва да им дадем шанс да се развият, да се научат да носят повече отговорности, а също така и при груби грешки трябва да им се предложи вариант за решаване на казус. И всичко това пред нас е задача в следващите месеци".

Осем от всичките 23-ма футболисти, които Льов повика за тези два мача, са все още в юношеска или младежка възраст, в това число и 19-годишният Кай Хаверц от Байер (Леверкузен), обясни селекционерът.
Само четирима души имат 30 или повече мачове за националния отбор на Германия, като в това число са световните шампиони от Бразилия Мануел Нойер, Матиас Гинтер и Тони Кроос.

Една от изгряващите звезди на Бундестима в момента - Серж Гнабри, няма да бъде на разположение за проверката със Сърбия във Волфсбург, но Льов обясни, че крилото на Байерн ще бъде готов на 100 процента за мача с Холандия в неделя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна