Eмисия новини
от часа

ЧЕЗ води преговори с трети възможен купувач на българските активи

Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага
Снимка: www.cez.cz

ЧЕЗ води преговори с трети възможен купувач на българските активи, потвърдиха за "Хоризонт" от централата на компанията в Прага. Оттам отказват всякакви подробности около преговорите с новия инвеститор, включително за националността на компанията и правните възможности да се включи в процедурата за продажбата на активите.

На въпрос дали третият инвеститор може да работи съвместно с "Инерком" по осигуряването на капитал и завършване на сделката, от чешката компания отказаха коментар. Единствено бе потвърдено, че се очакват обвързващи оферти през април - както от новия инвеститор, така и от "Индия Пауър". Преговорите с индийската компания започнаха, след като "Инерком" не успя да осигури финансиране на сделката и изгуби статута си на единствен инвеститор, с когото да се преговаря.

Неофициално експерти коментират, че от ЧЕЗ се опитват да запазят в максимална тайна преговорите, за да поддържат цената на сделката, защото след като "Инерком" не успя да осигури плащане в срок, цената е паднала. С аргумента, че това са търговски преговори, от компаниите отказват официално оповестяване на суми.

Още от

Намаляват продажбите на бира у нас

публикувано на 19.07.19 в 01:55