Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

FedEx представи слаб финансов отчет за началото на календарната година

Спад на акциите на логистичния гигант с над 5% при старт на Уолстрийт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мултинационалната логистична и компания за куриерски услуги FedEx, която доста често служи като барометър за глобалните растежни перспективи, представи късно снощи доста по-слаби от очакваното финансови резултати за първите три месеца на настоящата календарна година.

Компанията отчете печалба от едва 739 млн. долара, или $2,80 на акция, спрямо печалба за 2,07 млрд. долара, или $7,59 за една акция година по-рано (в началото на 2018-а година). Коригираната печалба пък беше в размер на $3,03 за акция спрямо $3,72 преди година и очаквания за $3,11.

Приходите на FedEx пък се повишиха с 3,5% до 17 млрд. долара от 16,5 млрд. долара в началото на предходната година, но при осреднена прогноза на Уолстрийт за приходи в размер на 17,6 млрд. долара.

В същото време логистичният гигант намали за втори път в рамките на последните три месеца прогнозите си за печалбата през 2019-а година, визирайки продължаващото забавяне на международните макроикономически условия и на по-слабия растеж на търговията в глобален план.

За фискалната 2019-а година на компанията, която приключва на 31-ви май, FedEx вече очаква печалба между $15,10 и $15,90 за една акция, докато осреднената прогноза на анализатори и инвеститорите е за печалба от $15,97 за акция.

Акциите на FedEx стартират днешната търговия на Уолстрийт със солидно понижение от 5,5%


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна