Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова и Катрин Тасева връчиха „Икар“ за главна мъжка роля

Катрин Тасева, Христо Мутафчиев, Невяна Владинова
Снимка: Ани Петрова - БНР

Невяна Владинова и Катрин Тасева придадоха още повече блясък и стил на снощната церемония по връчването на наградите за сценични изкуства "Икар" 2019. Грациите ни показаха, че спорта и изкуството вървят винаги ръка за ръка.  Двете "Златни момичета" връчиха статуетката на Боян Арсов и то в една от най-важните категории - за водеща мъжка роля.

Талантливият актьор беше отличен за образа на Сехизмундо в „Животът е сън“ на театър „Зонг“ и Червената къща – герой, игран някога от Йосиф Сърчаджиев в най-силните му актьорски години.

26-годишният Арсов спечели наградата, като се пребори с невероятно силната конкуренция на Владимир Пенев в „Бащата“ (Народен театър) и на Бойко Кръстанов в „Петел“ (Младежки театър).

Снимка

Награда за водеща женска роля получи Ива Тодорова за „Приятно ми е, Ива!“ от Ива Тодорова, постановъчен консултант Стоян Радев, Театър 199 „Валентин Стойчев“

Примата на българската естрада Лили Иванова бе удостоена със специална награда "Икар" 2019 от "Съюзът на артистите в България" за изключителния й принос към музиката и културата.

Снимка


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна