Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християна Тодорова – усмихнатият, дипломатичен и деликатен главен съдия

„Най-трудното в това да бъдеш главен съдия е контрола над съдиите“

Християна Тодорова
Снимка: БФХГ


„Като главен съдия на турнира „София къп“ в комуникацията с всички съдийки аз бях себе си. Предпочетох да не съм строгата и лошата, а да съм усмихнатата, деликатната и дипломатичната, защото така по-лесно се получават нещата. Най-хубаво е човек да бъде себе си“ ,това заяви бронзовата медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от Игрите в Рио де Жанейро  Християна Тодорова, която за първи път беше главен съдия на международния турнир, който завърши в София преди няколко дни.

Снимка

„Най-трудното нещо в това да бъдеш главен съдия е контрола над съдиите. Всяка една от тях се опитва да помогне на своята състезателка, което е нормално. Най-трудното е да бъде обективен към всяка състезателка. Аз приех моята задача на този турнир много сериозно. Изцяло се вглъбих в работата и в това, което се изисква от мен.

В началото, не мога да отрека, че нямах своите притеснения. Напротив, беше много отговорно, защото цялата тежест от съдийска гледна точка пада върху мен. С помощта на страшно много хора, включително на екипа на БФХГ мисля, че се справих. Росина Атанасова и всички съдийки – начело с Даниела Велчева, Мария Петрова и Мария Гигова ми дадоха съвети, казваха, че ще се справя, че ще бъдат зад мен и  всичко ще бъде наред„ сподели още световната шампионка от първенството в Измир през 2014 година.

Снимка

„Много е хубаво, че се запазихме и останахме заедно и си помагаме една на друга (б.а – заедно с Цветелина Найденова и Михаела Маевска). Световната купа следващата седмица е още едно изпитание за всички. Нашите момичетата са напълно конкурентноспособни на всички състезателки, включително на рускините, тези от Беларус и от Украйна. Няма да е изненада ако спечелим златните медали. За мен ще бъде още едно предизвикателство, тъй като за първи път ще съдийствам на нашата световна купа. Аз ще бъде съдия за България при ансамблите. И се вълнувам, защото там ще съм свързана с Мишето и отново ще съм под напрежение“, завърши чаровната бивша гимнастичка.

Снимка

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна