Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световно признат учен е гост на "Модерно училище по акушерство и гинекология" в Плевен

Медицински университет Плевен
Снимка: архив

"Модерно училище по акушерство и гинекология" отваря врати в Медицинския университет в Плевен за 6-а поредна година. Инициативата е на плевенския клон на Асоциацията на студентите по медицина в България, съобщи БТА.

Събитието се открива на 12 април под патронажа на ректора на университета проф. д-р Славчо Томов и ще продължи до 14 април. За първи път студентският форум ще се бъде изцяло на английски език с цел в бъдеще да се превърне в международна научно-практическа конференция.

Специален гост-лектор е проф. д-р Майкъл Щарк - световно признат специалист и учен, особено известен с разработения от него метод за лапаротомия по Щарк, който се използва в много реномирани клиники по света.

Гостът ще представи опита си в областта на акушеро-гинекологичната практика на студенти, специализанти, докторанти и специалисти от цялата страна, участници в "Модерно училище по акушерство и гинекология".

Водещи специалисти в областта на акушерството, гинекологията и феталната морфология също ще бъдат гост-лектори - чл.-кор. проф. Григор Горчев, проф. д-р Славчо Томов, проф. д-р Атанас Щерев, д-р Петя Чавеева, доц. Стратиева, проф. Тимева.

Целта е усвояване на най-новите подходи за ранна диагностика, профилактика и лечение на репродуктивните заболявания и патологичните състояния, свързани с тях.

Участниците ще имат възможност да придобият умения в роботизираната хирургия, да използват нови техники в практически модул.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна