Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов: Оставката на директора на полицията в Габрово е факт

| обновено на 12.04.19 в 16:43
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е поискал оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Габрово ст. комисар Борислав Бончев и той я е подал. Това съобщи самият Маринов в интервю за "Хоризонт" от Лион.

Вътрешният министър прекратява командировката си във Франция и заради събитията в Габрово спешно се завръща в страната.

Според Маринов директорът на полицията в града носи отговорността за събитията, станали там в последните дни. В момента проверката продължава и ако се окаже, че има още виновни служители, те също ще понесат отговорността си, обясни вътрешният министър.

„Той отговаря за цялостната политика за сигурност в област Габрово, в случая в самия град Габрово. Разговарях с него, поисках неговата оставка на база на това, че не е подходил достатъчно сериозно към конкретния случай, а и като цяло причините, които са довели до този случай, би трябвало да са прихванати на много по-ранен етап, така че неговата оставка вече е факт, но въпреки това проверката продължава, защото за мен също е важно да разбера дали има и други пропуски в организацията и цялостната работа на дирекцията и съответно да предприема и съответните кадрови промени“, каза Маринов.

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви в Дубровник, че очаква още днес директорът на МВР в Габрово да подаде оставка и така да поеме отговорност за безредиците в града.

Интервюто с Младен Маринов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна