Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на НОИ - Силистра остава

Милен Пенчев, директор на териториалното поделение на НОИ в Силистра, на делото в Специализирания наказателен съд в София за мерките за неотклонение на трима от обвиняемите за източване на бюджета на института.
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд отказа да отстрани от длъжност директора на НОИ - Силистра Милен Пенчев.

Съдът обаче уважи искането на прокуратурата за отстраняване на сочената за съучастничка Стоянка Симеонова, която е началник на отдел „Пенсии“ в силистренската структура на НОИ. Двамата са обвинени за участие в организирана престъпна група за отпускане на пенсии чрез фалшиви документи.

Съдът отказа да освободи от длъжност Милен Пенчев с единствения мотив, че той е под домашен арест и няма как да повлияе на разследването или на свидетели по делото.

Делото в Апелативния специализиран наказателен съд ще се гледа на 23 април от 10 ч. по отношение на Стоянка Симеонова която в момента е на свобода с определена от съда парична гаранция от 7000 лв. Съдът реши, че може да попречи на изясняването на обективната истина, тъй като тя има достъп до документацията и може да повлияе на свидетели или да извърши престъпление срещу правосъдието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени