Eмисия новини
от 04.00 часа

Олимпийски и световни шампиони по таекуондо идват на турнир в София

Снимка: БФ Таекуондо

Световни сили в таекуондото ще участват в шестото издание на ранкинговия турнир "София Оупън", който ще се проведе на 20 и 21 април в столичната зала "Арена Асикс".

От другия край на света пристигат националните отбори на Мексико и САЩ, в които се отличават имената на олимпийски и световни шампиони. Сред тях са такива елитни състезатели като Мария Еспиноза (Мексико), която има пълен комплект олимпийски медали - злато от Пекин (2008 г.), бронз от Лондон (2012 г.) и сребро от Рио (2016 г.), и Джейд Джоунс (Великобритания) - златна медалистка от Лондон 2012 г. и Рио 2016 г., както и шампионка от олимпийските игри за младежи и девойки през 2010 г. в Сингапур. Един от треньорите на мексиканците е друг олимпийски шампион - Гилермо Перес.

Над 1000 състезатели по таекуондо от 45 държави ще се съберат в София. Състезанието се организира Българската федерация по таекуондо олимпийска версия и Таекуондо клуб "Рамус" и е последното голямо таекуондо събитие преди Световното първенство, което ще се проведе в средата на месец май в Манчестър, Великобритания.

Още от
Старт на колоездачите в

Екстремните спортове 9-15 юни

публикувано на 15.06.19 в 19:59

Най-четени