Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Румънското правителство иска да построи мост над река Дунав между градовете Зимнича и Свищов чрез публично-частно партньорство, информират медии в Букурещ. Вестник "Адевърул" цитира изказвания от вчерашното заседание на правителството, на което бе посочено, че този мащабен проект е необходим на фона на интензивния трафик между Румъния и България и на нарастването на търговския обмен и транзитното движение.

Централна тема на турските издания е призивът на президента Реджеп Ердоган за единен съюз за Турция.

Оцеляването на Турция, единството и сплотеността на нашите граждани е над всякакви политически сметки, заяви президентът, цитиран от в. "Йени шафак".

В Киев усетиха заплаха - според украинска компания без руския петрол икономиката на страната може да колабира и е застрашена дори националната сигурност, пише в. "Газета". Вчера руският премиер Дмитрий Медведев съобщи, че се забранява износът на петрол и петролни продукти от Русия в Украйна. Това е ответна мярка след разширяването на санкциите срещу Москва от страна на Киев, пояснява вестникът.

Книга с доклада на специалния прокурор на Съединените щати Робърт Мълър за "руска намеса" в президентските избори, довели до победа на Тръмп, се предвижда да бъде издадена на 30 април. Вестник „Ню Йорк Таймс“ пише, че много издатели се опитват да публикуват книгата възможно най-рано. Вестникът ще издаде 16 - странична версия, съдържаща само най - важните заключения и особено важните детайли. „Вашингтон поуст“ също възнамерява да издаде публикацията, като обещава „ексклузивен анализ“ от известни носители на наградата „Пулицър“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна