Eмисия новини
от 22.00 часа

Весела Димитрова: Съчетанието ни с топки е за ценители

Композицията е едно леко намигване към нашите любезни домакини от Мураяма

Ансамбъл - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова
Снимка: БТА

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели 4 медала от двете състезания в които участваха от началото на сезона. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска грабнаха злато в многобоя на световната купа в София и във финала с три обръча и два чифта бухалки в Пезаро (Италия).

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова прибавиха и сребърни медали от многобоя в Италия, както и от финала с обръчи и бухалки пред родна публика.

За съжаление гимнастичките ни все още не могат да изпълнят без грешка съчетанието с пет топки, което принуди треньорите да направят промени в него.

„Съчетанието с топки, по мое мнение е направено по скоро за ценители. Вложих много усилия в това да има хореография, да има красота, да има танц и музика. Явно на този етап това не е чак толкова оценено. За това се налага да направя няколко промени. Така съдиите по-ясно ще видят трудностите и да дадат оценките. Трудно им е, защото ние играем на висока скорост и за тях е трудно да проследят съчетанието. Сега ще го направя по-прегледно за съдиите, които все още не са подготвени и не успяват да видят всички елементи“, сподели специално за предаването „Спорт и музика“ старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

„Това няма да е олимпийското ни съчетание със сигурност. Просто музиката много ми хареса. Тя е популярна в Япония. Това е едно леко намигване към нашите любезни домакини от Мураяма. Те ни предоставят чудесни условия за подготовка преди олимпийските игри. Костюмите ни също са съобразени с това. Включили сме рози, които са символа на нашата съвместна дейност. За олимпийските игри няма да се впускам в това да правя нещо японско заради страната домакин“, допълни Димитрова.

Третия лагер на националният ни отбор по художествена гимнастика – индивидуално и ансамбъл в Мураяма, който е част от подготовката за Игрите в Япония тази година ще е през месец юли.

Следващата световна купа в която ще вземе участие ансамбълът ни ще е тази в Баку от 26 до 28 април.


Още от