Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Самсунг" изтегли всичките пробни модели на сгъваемия Galaxy Fold след информациите за дефекти

Компания "Самуснг" (Samsung Electronics Co.) е изтеглила обратно всичките демонстрационни образци на сгъваемия смартфон Galaxy Fold, за да разследва информациите за повредени екрани, съобщава във вторник Ройтерс, цитирайки източни, запознат с въпроса. Това стана само ден, след като южнокорейският технологичен гигант обяви, че отлага пускането на сгъваемия смартфон на пазарите в Китай и Хонконг.

Изтеглянето на пробните модели Galaxy Fold от най-големия производител на смартфони в света може да се посрещне със смущение и объркване с оглед на все още планирания за 26-и април дебют на сгъваемия смартфон в Съединените щати и се дължи на съобщения от журналисти в областта на технологиите, според които екранът на мобилното устройство дава дефекти след само ден употреба.

Южнокорейският технологичен гигант отложи пускането на новия смартфон за неопределен период от време, докато разследва този въпрос. Представители на Самсунг отказаха коментар, съобщава Ройтерс.

Акциите на Samsung  Electronics се понижиха относително скромно с 0,33% по време на днешната търговия на борсата в Сеул, но акциите на компанията-доставчик на части за новите смартфони KH Vatec Co. се сринаха с 3%.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна