Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор с надзор по разследването срещу Местан

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу лидера на ДОСТ Лютви Местан заради катастрофата с една жертва и възложи на прокурори от Върховната касационна прокуратура (ВКП) да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжната прокуратура Кърджали. Това съобщиха от прокуратурата.

След като на 14-и април под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило ПТП, при което е причинена смърт на 6-месечно дете, а на 15-и април Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност, до главния прокурор са постъпили молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Цацаров преценява, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на детето.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от прокуратурата в Кърджали.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна