Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сан Хосе и Бостън продължават в НХЛ

Логан Кутюр (№48) от Сан Хосе се радва след втория си гол в мача.
Снимка: БТА

С гол на Баркли Гудроу 18:19 минути след началото на продължението Сан Хосе Шаркс победи с 5:4 Лас Вегас Голдън Найтс в мач номер 7 от първия кръг на плейофите на Националната хокейна лига и се класира за следващия етап с 4-3 победи, въпреки че губеше в серията с 1-3.

"Акулите" изоставаха с 0:3 само 10:40 минути преди края на редовното време, но с 4 попадения в рамките на 4:01 минути направиха пълен обрат.

Финалистът за Купа "Стенли" Лас Вегас все пак успя отново да изравни Джоната Марчесо само 47 секунди преди края и да вкара мача в продължение, но там Гуроу уби мечтите на "златните рицари" за втори пореден финал в НХЛ.

Срещата изглеждаше напълно решена в полза на гостите, които вкараха по един гол в първите две третини чрез Уилям Карлсон и Коди Ейкин, а в началото на третата Макс Пачорети покачи на 3:0.

Последваха обаче фантастични минути за домакините, които забиха 4 шайби във вратата на Марк-Андре Флюри между 9:20 и 13:21 минута на третия период, а автори на головете станаха Логан Кутюр на два пъти, Томаш Ертл и Кевин Лабанк. Щурмът на домакините започна, след като Коди Ейкин получи тежко наказание заради брутален удар срещу капитана на Сан Хосе Джо Павелски, който напусна леда разкървавен.

Така се стигна до последната минута на редовното време, в която Марчесо се разписа след подаване на Райли Смит, за да отбележи най-късния изравнителен гол в седми мач от серията в историята на НХЛ.

В следващия кръг на плейофите Сан Хосе ще играе с Колорадо Аваланш.

На Изток имаше доста по-малко драма, тъй като Бостън Брюинс постигна категоричен успех с 5:1 над Торонто Мейпъл Лийфс и спечели серията с 4-3 победи.

Туука Раск спаси 32 удара към вратата си, а Йоаким Нордстрьом и Шон Курали записаха по гол и асистенция за "мечоците".
Другите три гола за победителите бяха дело на Маркус Йохансон, Чарли Койл и Патрис Бержерон, а за Торонто точен във втората третина бе Джон Таварес, за да намали на 1:2.

Бостън елиминира за втора поредна година Торонто от плейофите, като това отново става в седем мача. За "кленовите листа" това бе и шеста поредна загуба далеч от дома в решителен седми мач от плейофна серия.

Загубата на Торонто беляза и друга негативна серия за канадския хокей, тъй като страната остана без представител в плейофите и по този начин Купа "Стенли" ще остане на територията на САЩ за 26 поредна година. За последно канадски тим вдигна трофея през 1993 година, когато това стори Монреал Канейдиънс.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна