Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров продължава в Испания

Григор Димитров беше стабилен на форхенд.
Снимка: Ройтерс

Поставеният под №13 в схемата на АТР 500 турнира в Барселона Григор Димитров се класира за осминафиналите.

Българинът победи с 6:2, 6:7(4), 6:3 левичаря от Испания Фернандо Вердаско, шампион в състезанието от 2010 г. Срещата на централния корт "Рафаел Надал" продължи 2:20 часа.

Григор успя да пробие при втората си възможност за 3:1, когато съперникът изпрати топката в аут. В следващия гейм 43-ият в класацията на АТР Димитров отрази четири точки за рибрейк и успя да затвърди. В осмата игра той стигна до два сетбола и взе частта при втория след двойна грешка на Вердаско.

Испанският левичар стигна до две точки за пробив в самото начало на следващия сет, но Гришо ги отрази хладнокръвно и взе подаването си с добър сервис. В шестия гейм Димитров поведе с 40:0 при посрещане, но игра пасивно и не успя да пробие 37-годишния мадридчанин. Веднага след това Вердаско стигна до 40:15 и направи брейк при втория шанс, за да поведе с 4:3. Българинът реагира позитивно и тутакси върна пробива.
Стигна се до тайбрек. В него Димитров започна с двойна грешка и резултатът бързо стана 0:3 точки. Той направи и втора двойна за 1:4. При 6:1 испанецът стигна до пет точки за изравняване на сетовете и реализира третата със своя ас №2.

Гришо започна амбицирано последния сет и поведе бързо с 4:0. Вердаско се посъвзе и успя да върне единия пробив при 2:4. Българинът прекъсна серията от три поредни гейма на съперника, като спечели с прекрасна къса резултата 5:3.  Веднага след това Димитров поведе с 40:0 и триумфира при втория мачбол.

Следващият съперник на 27-годишния хасковлия утре е 81-ият в света Николас Хари от Чили, който отстрани втория в схемата Александер Зверев. Димитров и 198-сантиметровият Хари не са се срещали до този момент. Мачът ще бъде не преди 14 часа наше време.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна