Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са участниците на европейското по волейбол за юноши в София

Отборът на България по волейбол за юноши до 17 години-
Снимка: БФВ

Ясни са всичките участници на европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години, на което домакин е София. Това са България - домакин, Турция, Италия, Полша, Чехия и Финландия - от зоналните форуми, Русия, Португалия, Франция, Румъния, Гърция - победители от проведените европейски квалификации, Беларус - най-добрият втори тим от квалификациите. 
В шампионата на Стария континент през 2019 година за тази възраст участват 12 отбора, които ще бъдат разделени в две предварителни групи по шест тима. България като домакин се класира по право. 

Шампионатът на стария континент за юноши под 17 години ще се проведе от 13 до 21 юли 2019 година в София, а мачовете от двете предварителни групи ще се играят в зала "Христо Ботев" и помощната зала на "Арена Армеец". Разпределението на отборите ще стане ясно след жребий, който ще се проведе в София през май.

Младите български национали са водени от Мартин Стоев. През 2018 година те дебютираха отлично на международна сцена, като спечелиха титлата на Балканиадата в Турция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени