Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева: Европа гледа вътрешните ни разправии

Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС

Европа гледа вътрешните ни разправи и това не води до нищо добро, каза председателят на НС Цвета Караянчева в Златгорад.

"В тези избори, загледани  в собствените си разправии, може би ще изпуснем възможността да заявим по категорично позицията си, защото в тези две години България е лидер в Европа, и когато започнем да говорим небивалици и лъжи, че това не е така, Европа също гледа и ако сами хвърляме кал върху себе си, това няма да доведе до нищо добро".

Проф. Николай Овчаров отбеляза:

"Тези 17 души трябва да знаят и да го помнят, че само след два месеца или след един месец ще бъдат заедно в Европейският парамент и след всичко това , което се прави в момента, как ще работят тези хора за благото на България. Аз лично не го виждам".

"Те трябва да бъдат заедно, те трябва да пазят националните интереси и се надявам, че в оставащите три седмици да се смекчи тонът и да се говори в конкретика, а да не се използват лъжи, заплахи или всякакви такива способи на омаскаряване, за да можеш да изкараш дивиденти от едно или друго. Черният пиар не носи дивиденти и това е показано в годините", коментира от своя страна Цвета Караянчева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна