Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вавринка срещу Нишикори в Мадрид

| обновено на 08.05.19 в 18:00
Стан Вавринка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарецът Стан Вавринка се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 турнира в Мадрид, след като победи Гуидо Пела от Аржентина с 6:3, 6:4 в мач от втория кръг на надпреварата. Вавринка бе солиден на собствен сервис, като отрази и петте възможности за пробив, които се откриха пред съперника му, а от своя страна реализира по един пробив във всеки сет, за да стигне до чист успех след час и 29 минути игра.

За място на четвъртфиналите Вавринка ще спори с шестия поставен в схемата Кей Нишикори, който победи боливиеца Уго Далиен със 7:5, 7:5. И двамата тенисисти бяха нестабилни на собствен сервис, като японецът стигна до цели 24 точки за пробив и реализира пет от тях, като два от тях бяха в решаващите моменти в сетовете, с което той стигна до успеха след два часа игра.

За осминафиналите се класира и французина Жереми Шарди след успех над Диего Шварцман с 6:1, 6:2. В следващия кръг Шарди ще срещне водача в схемата Новак Джокович. 

Напред продължава и американецът Франсис Тиафо, който победи ветерана Филип Колшрайбер с 6:4, 3:6, 6:3 и си осигури евентуален мач със световния номер 2 Рафаел Надал, ако испанецът преодолее съпротивата на тийнейджъра от Канада Феликс-Оже-Алиасим по-късно днес. 

Гаел Монфис отстрани Мартон Фучович от Унгария слде обрат с 1:6, 6:4, 6:2. Французинът, който спечели титлата в Ротердам, ще играе в третия кръг срещу Роджър Федерер.

Завърналият се след поредната контузия Хуан Мартин дел Потро допусна загуба. Ласло Джере от Сърбия победи аржентинеца с 6:3, 2:6, 7:5 след два часа и 24 минути игра.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна