Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бертенс отстрани шампионката Квитова в Мадрид

Кики Бертенс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандката Кики Бертенс отстрани актуалната шампионка в Мадрид Петра Квитова с 6:2, 6:3 и се класира за полуфинала в тазгодишното издание на тенис турнира от категория Премиер задължителен. 

Това беше и повторение на финала от миналата година, а на полуфинала Бертенс ще играе с американката Слоун Стивънс. В другия полуфинал се срещат Симона Халеп и Белинда Бенчич, която отстрани световната №1 Наоми Осака.

"Винаги е трудно да играеш срещу Петра, но мисля, че днес тя не даде най-доброто от себе си. Определено срещата беше различна от миналогодишната, но тя си остава една от най-стабилните състезателки в момента. От моя страна мога да кажа, че започнах и завърших мача солидно и без големи колебания", обясни Бертенс след края на срещата.

Бертенс започна с атаките от самото начало и завърши мача с 13 уинъра. Непредизвиканите грешки и лошата игра от основната линия бяха другите две причини за неуспеха на миналогодишната шампионка. При 1:1 в първия сет чешката левичарка имаше три възможности за пробив, които пропиля с лека ръка. Но по-късно холандката отново спаси две точки за пробив и реализира такъв за себе си, повеждайки с 5:2.

Във втория сет мачът се движеше равностойно до 3:3, когато холандката нанесе удар и реализира важен пробив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна