Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън: Не е интересно, когато нямаш съперници

Мерцедес при награждаването в Испания (от ляво на дясно): Валтери Ботас, шефът на отбора Дитер Цеч, Люис Хамилтън. До тях е третият Макс Ферстапен от Ред Бул.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Победителят от вчерашното Гран при на Испания Люис Хамилтън смята, че отборът на Мерцедес е без конкуренция и през този сезон, от което губи Формула 1. Германският конструктор записа пети пореден двоен дубъл на пистата „Каталуния", а състезанията от календара започват да се превръщат все повече във вътрешна битка между Хамилтън и Валтери Ботас.

„Най-голямата заплаха винаги е човекът, най-близко до теб в подреждането. В момента това е Валтери Ботас, но все още сме в началото на сезона. Не е толкова забавно в момента - хубаво е да имаме конкуренция и от другите отбори. Това е вълнуващата част от Формула 1. Когато нямаш съперници, достатъчно близо, не е толкова интересно. Да се състезаваш със съотборника си не е идеята на Ф1. Не е наша вината, нито е на другите пилоти от останалите отбори", каза Хамилтън.

„Смятам, че Ред Бул нямат толкова бърза кола като миналата година, въпреки че направиха промени в своя двигател. Ферари имат добра скорост, но изостават в други аспекти и бе очевидно, че последният сектор в Испания е сериозен проблем за тях", допълни британецът. 

„Мерцедес сега е най-силният отбор, който някога е съществувал и сме с най-добрата кола досега", коментира още петкратният световен шампион.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна