Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пращат на съд кюстендилец, посегнал на полицай

Снимка: БГНЕС

Кюстендилец с инициали Н.Б. е предаден на съд за извършено от него престъпление - нанасяне на телесна повреда на полицай, изпратен на адрес по подаден сигнал, съобщиха от районна прокуратура.

Мъжът е криминално проявен, осъждан е за престъпления от общ характер.

Случаят е от 8 декември м. г., когато след получен сигнал за нанесен побой на жена в заведение в центъра на града двама дежурни полицаи са изпратени в заведението.

Обвиняемият се нахвърлил върху униформените полицаи и отправил обидни думи по техен адрес: „Смешници в униформа, какви сте вие бе, боклуци“. А на единия от полицаите се заканил: „Теб само те чакам да свалиш униформата и ще те запаля жив“.

По-късно бил получен повторен сигнал за това, че жена, на която бил нанесен побой, чака полиция в района на същото кафене. Дежурните служители отново се отправили към обект.

Полицаите няколко пъти му разпоредили да дойде при тях за изясняване на случая, но той не се подчинил. Вместо това започнал да подскача, да ги обижда и да отправя неприлични жестове. При задържането му  оказал съпротива, изблъскал ги и побягнал. Паднал, като се държал агресивно докато му поставяли белезници.

Успял да нападне единия от полицейските служители - В.С., като му причинил кръвонасядане и охлузване по кожата в областта на дясната лакътна става.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна