Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще играе в квалификациите в Женева

Григор Димитров ще навърши 28 години на 16 май.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров е поискал и получил „уайлд кард“ за АТР 250 турнира на клей в Женева, Швейцария. Това съобщи официалният сайт на състезанието.

Първоначално българинът не беше предвидил турнир през следващата седмица, но явно заради отпадането вчера от турнира в Рим е било взето решение за участие в Женева преди започващия на 26 май турнир от Големия шлем „Ролан Гарос“. Григор, който утре ще навърши 28 години, записа три поредни загуби на клей на турнирите в Барселона (от Николас Хари), в Мадрид (от Тейлър Фриц) и в Рим (от Ян-Ленард Щруф).

Пресявките в Швейцария започват в събота и хасковлията се нуждае от две победи за влизане в основната схема. Димитров би трябвало да е втори поставен в квалификациите. Водач е Кристиан Гарин от Чили. Останалите по-интересни имена там са тези на Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), Сам Куери (САЩ), Лоренцо Сонего (Италия), Николас Хари (Чили) и Каспер Рууд (Норвегия).

В основната схема водач ще бъде Фабио Фонини от Италия. Ще участват още Данийл Медведев (Русия), бившият победител в турнира Стан Вавринка (Швейцария), Гуидо Пела (Аржентина), Ласло Джере (Сърбия), Матео Беретини (Италия) и шампионът от миналата година Мартон Фучович (Унгария).

За последно бившият №3 в световната ранглиста Димитров игра в квалификации за Мастърс 1000 турнира в зала в Париж през ноември 2012 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна