Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Опозицията усеща, че ще загуби и става злобна

| обновено на 18.05.19 в 18:33
Министър-председателят Бойко Борисов посети Стара Загора
Снимка: БТА

“Доходите се вдигат и инвестициите в страната са големи и това дразни опозицията“, каза Бойко Борисов в Стара Загора и се похвали с чуждестранните публикации за него.

Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България заради добрите заплати на висококвалифицирания персонал, заяви Бойко Борисов. По думите му се инвестира все повече в инфраструктура и резултатите са видими и това дразни опозицията и "стават толкова злобни и жлъчни“:

“Огромни строежи се правят в момента. Те затова вече усещат, че ще загубят и тези избори и виждате, че стават толкова злобни, жлъчни – няма какво да покажат. Искаме нещо да им намерим дефектно, но те нищо не са строили“.

По повод външната политика на страната ни Бойко Борисов заяви, че тя е била похвалена в медиите и на изток и на запад:

“Водим такава политика през годините, която да е балансирана и добронамерена и със САЩ, и с Русия, и с Европа. Вие видяхте онзи ден и “Гардиън“, и руските медии излизат  в едни момент, не случайно, с коментар за мен. И ако четеш двете едновременно започваш да се чудиш, но и двете внимателно казват: “Абе, добре се оправя.“.

Държавата ще откупи частни терени на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора. Така ще се помогне на местните инвеститори да развият тази част от индустриалната зона, заяви по-рано премиерът Бойко Борисов на среща с представители на фирмите.

Близо 83 декара улици и инфраструктура ще придобие държавата, за да подпомогне бизнеса на близо 80 фирми на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора. Улиците са станали частни след приватизацията на предприятието, което е абсурдно, каза премиерът Борисов:

"Ще ги изкупим, макар че надали от приватизация са влезли в държавата някакви пари. 180 фирми и работници работят тук. Вижте, в Пловдив вече няма терени. В Шумен едната индустриална зона е напълно пълна и аз мога да се обзаложа с вас, че шаситата на БМВ ще се правят в Шумен. На 24-и с премиера на Бавария ще го изговорим още веднъж. А тук държите в центъра на България 1 500 декара".

Премиерът обясни, че с инвестирането в инфраструктура в тази индустриална зона, ще може да се развива бизнес на близо още 1 500 декара, до които в момента няма достъп заради частната пътна мрежа.

Министър-председателят припомни, че в сряда ще дойде Алексис Ципрас, за да стартира строежа на интерконектора Гърция-България край Кирково.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна