Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рома почти изгуби шансове за Шампионската лига

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рома почти изгуби шансове за класиране в Шампионската лига през следващия сезон, след като в среща от предпоследния 37-ми кръг на Серия "А" завърши 0:0 като гост на Сасуоло.


По този начин "вълците" събраха 63 точки и заемат пета позиция, като са на 2 от четвъртия Аталанта и на 3 зад третия Интер, които са и с мач по-малко.

Гостите от столицата бяха по-активният тим през целия мач и създадоха някои хубави възможности пред вратата на Сасуоло чрез Стефан ел Шаарауи и Джъстин Клуйверт, а веднъж и гредата спаси домакините след удар на Един Джеко.

В последния 38-ми кръг след седмица Рома приема борещия се за оцеляване Парма, но мачът може да се окаже без голямо значение в битката за местата в Шампионска лига, ако Аталанта и Интер измъкнат по-късно днес нещо при гостуванията си на Ювентус и Наполи съответно.

Равенството със Сасуоло постави "вълците" и пред угрозата да пропуснат въобще евротурнирите през следващия сезон, тъй като имат преднина от само точка пред шестия Милан и три пред седмия Торино, които също са с мач пасив.

Сасуоло е на 10-о място в класирането с 43 точки преди последния кръг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна