Eмисия новини
от 18.00 часа

Анди Мъри ще играе на двойки на Уимбълдън

Анди Мъри не е готов да играе на единично.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият №1 в мъжкия тенис Анди Мъри няма да играе на единично на тазгодишния Уимбълдън, разкри самият той пред британския всекидневник „Таймс". По думите му той не разполага с достатъчно време да се подготви, но има възможност неговите почитатели да го видят на „Ол Ингланд Клуб" за турнира на двойки.

„Има много малък шанс да играя на сингъл в сезона на трева. Може би двойки, но към момента не съм готов за сблъсък на единично. Ако не се чувствах достатъчно добре, имаше повече шанс да играя на Уимбълдън и след това да спра с тениса. Ако се чувствам добре, то по-логично е да си дам време, за да се подготвя максимално добре за сингъл. Сега няма да успея навреме за Уимбълдън", каза двукратният шампион в турнира от Големия шлем в Лондон Мъри.

Шотландецът се подложи на операция за подмяна на тазобедрената става след Откритото първенство на Австралия през януари и оттогава е умерено оптимистичен за завръщането си в игра. През април той хвана ракета за първи път след интервенцията, като заяви, че вече не изпитва болка. 


Още от