Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма дупка на новия булевард във Варна

Снимка: Радио Варна

Няма дупка на новия булевард "Васил Левски" във Варна, обяви заместник-кметът Христо Иванов. В публикации в социалните мрежи се казва, че кръгово кръстовище на булеварда е пропаднало след дъжда вчера и на едно от нивата му се е образувала дупка.

Иванов уточни, че отводнителната система на булеварда работи, но някои от решетките на шахтите ще бъдат подменени.

"Не е сбъркана отводнителната система на булевард "Левски", напротив, тя си отговаря на всички стандарти и норми за проектиране. Проблемът е, че идват много по обем дъждовни води от териториите около булевард "Левски", които затлачват решетките. Има пропадане на пътната настилка и на конструктивните елементи".

Щетите, които се отстраняват, са за сметка на фирмата - изпълнител на проекта за булеварда, тъй като той още окончателно не е завършен.

Реконструкцията на булевард "Васил Левски" придоби известност, след като предизвика острата реакция на Камарата на архитектите. От организацията заявиха, че едно от кръстовищата има елипсовидна форма, а многото чупки създават опасност за шофьорите. Малко по-късно булевардът беше инспектиран от премиера Бойко Борисов, който тогава каза, че кръстовището не предизвиква проблеми.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна