Eмисия новини
от 12.00 часа

Гимнастички от 17 клуба ще участват в 7-то издание на турнира по художествена гимнастика "Нюанс"

Гимнастички от 17 клуба ще участват в 7-то издание на турнира по художествена гимнастика "Нюанс".Състезанието, което традиционно се провежда на един от най-хубавите български празници - 24 май  ще се проведе в две части - състезателна и фесивална, разясни специално за БНР председателят на клуба - обранизатор Мария Гатева.

"Утре ние празнуваме 2:1. Тъй като нашият клуб е поместен в Националната спортна академия "Васил Левски". Преди 7 години решихме, че на този ден ще провеждаме нашия турнир. Утре с нетърпение очакваме всички мъници да дойдат. Имаме доста клубове участници. За първи път ще дойдат представители от Варна и от Търговице, общо 17 клуба.

Състезанието ни ще премине в две части. Състезателна, където се вървят всички категории и възрасти, както са в нашата федерация по наредба". Ще има и една фестивална част, където се показват демонстративно доста по-малките гимнастички, които тепърва научават а-то и б-то на гимнастиката. Очакваме някой ден и те да поемат по пътя на каките", сподели Мария Гатева.Снимка

"Благодаряние на успехите на момичетата и на ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика и най-вече на мотора на централата Илиана Раева, художествената гимнастика стана още по-полярна. Имаме много желаещи деца да се занимават с този спорт, което е добре за неговото развитие", разкри още многократната ни медалистка и бивша националка.

Снимка
Входът за многофункционалната спортна зала на НСА е свободен. Програмата предвижда в 8.30 да започне фестивалната част, а в 10.00 часа е началото на състезателната.

Още от
Борислав Михайлов

Боби Михайлов няма да подава оставка

публикувано на 15.10.19 в 13:04

Не продължаваме напред!

публикувано на 15.10.19 в 11:58