Eмисия новини
от часа

Владислав Горанов: Резултатът от вота е положителен, заслугата е на премиера

| обновено на 26.05.19 в 22:25
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов определи изборния резултат за ГЕРБ като „положителен“. Според него заслугата е на премиера и лидер на партията Бойко Борисов.

„Кампанията на БСП целеше да дискредитира целия политически модел. Добрият резултат на едни избори дава политическо доверие и перспектива. Борисов е фактор, който всеки обича да подценява. Винаги са го подценявали още от 2006 г. На него това му е талантът. Цветанов е бегач на дълги разстояния и заслужава уважение за всичко, което е правил през годините за ГЕРБ. Със сигурност тези избори ги спечели Борисов“, посочи Владислав Горанов.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев отказа да коментира резултата на ГЕРБ с аргумента, че се очакват официалните данни. Ниската избирателна активност той коментира с поредицата от почивни дни и хубавия неделен ден.

Няма нищо, което да подмени или провокира резултата от изборите. Ако има трудности, те са по-скоро от техническо естество. Радостното е, че за разлика от предишни години нямаме тежки киберинциденти, каза Дончев.

В първо изказване след изборния ден водачът в евролистата на ГЕРБ Мария Габриел благодари на коалиционните партньори от СДС и изтъкна, че българите не са се подали на антикампания.

„Нашият лидер г-н Борисов каза, че има един ден за прошка, и аз искам да благодаря на всички българи, които ни я дадоха. Благодаря им от сърце“, каза тя.

Мария Габриел съобщи, че лидерът на партията Бойко Борисов ще представи анализ на резултатите във вторник.Още от
Емил Радев

ЦИК обяви Емил Радев за евродепутат

публикувано на 18.06.19 в 22:09