Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Горанов: Резултатът от вота е положителен, заслугата е на премиера

| обновено на 26.05.19 в 22:25
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов определи изборния резултат за ГЕРБ като „положителен“. Според него заслугата е на премиера и лидер на партията Бойко Борисов.

„Кампанията на БСП целеше да дискредитира целия политически модел. Добрият резултат на едни избори дава политическо доверие и перспектива. Борисов е фактор, който всеки обича да подценява. Винаги са го подценявали още от 2006 г. На него това му е талантът. Цветанов е бегач на дълги разстояния и заслужава уважение за всичко, което е правил през годините за ГЕРБ. Със сигурност тези избори ги спечели Борисов“, посочи Владислав Горанов.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев отказа да коментира резултата на ГЕРБ с аргумента, че се очакват официалните данни. Ниската избирателна активност той коментира с поредицата от почивни дни и хубавия неделен ден.

Няма нищо, което да подмени или провокира резултата от изборите. Ако има трудности, те са по-скоро от техническо естество. Радостното е, че за разлика от предишни години нямаме тежки киберинциденти, каза Дончев.

В първо изказване след изборния ден водачът в евролистата на ГЕРБ Мария Габриел благодари на коалиционните партньори от СДС и изтъкна, че българите не са се подали на антикампания.

„Нашият лидер г-н Борисов каза, че има един ден за прошка, и аз искам да благодаря на всички българи, които ни я дадоха. Благодаря им от сърце“, каза тя.

Мария Габриел съобщи, че лидерът на партията Бойко Борисов ще представи анализ на резултатите във вторник.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна