Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетесата Божана Апостолова с рецитал пред българите в Лондон

Писателката Божана Апостолова ще се срещне с почитателите си в Лондон за премиерата  на новата си книга "Сама и обща. 75 стихотворения". 

Тя ще гостува на Българския културен институт в Лондон, където ще изнесе рецитал пред българските си читатели.  В своеобразната колекция Божана Апостолова е подбрала едни от най-хубавите си стихотворения, писани през годините. 

Наскоро поетесата отпразнува рождения си ден и навлезе в своята 75-та годишнина. „Затова и избрах със сърцето си 75 стихотворения, с огромно желание да стопля душата на всеки мой читател и поканя слънцето в дома им“, обясни Божана Апостолова.

„От малка зная, че поезията е моята територия. Но, животът ми поднесе толкова много работа – конвейер след конвейер, че все по-малко ми остава време да мисля за думата, за силата на думата, за възможността ѝ да влезе в сърцето и да го отхлупи. Е, баш тогава ме обявиха за една от най-добрите издателки, та дори забравиха, че пиша, че съм силен поет.  Но така е, животът винаги ни изпреварва. Затова реших, преди да литна нагоре, да избера 75 стихотворения с много любов за вас! Не обещавам да са най-хубавите, но обещавам да са тези, които отключват душата ми“, написа наскоро в страницата си в социалните мрежи поетесата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна